BJM
Impact factor 2019: 2.428
The Brazilian Journal of Microbiology (BJM) is the official publication of the Sociedade Brasileira de Microbiologia (Brazilian Society for Microbiology). It publishes original research papers and reviews, covering all aspects of Microbiology. The journal has a strict policy of manuscript evaluation, and each manuscript is evaluated carefully by at least two selected referees.
The abbreviated title of the journal is Braz. J. Microbiol., which should be used in bibliographies, footnotes, bibliographical references and strips.
All articles will be published under the CC-BY-NC-ND (Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International) license. Open Access funded by Sociedade Brasileira de Microbiologia.
Indexing: NCBI (PubMed – USA), Current Contents (ISI – USA), Web of Science (ISI – USA), Chemical Abstracts (CAS – USA), Biological Abstracts (BIOSIS – USA), Food Science and, Technology Abstracts (FSTA – USA), Commonwealth Agricultural Bureaux (CAB – UK), Ulrich’s International Periodicals (USA), LILACS (La Literatura Latinoamericana y del Caribe de Información en Ciencias de la Salud BIREME/PAHO/WHO), SCOPUS (Amsterdam, The Netherlands), Directory of Open Access Journal (DOAJ) (Lund, Sweden), OpenJ-Gate (India), Genamics Journal Seek (Hamilton, New Zealand), and Scientific Electronic Library Online – SciELO.
Articles Published from 1959 to 1999
Editorial Board
Editor-in-Chief
Dr. Luiz Henrique Rosa, Universidade Federal de Minas Gerais, Brasil
Associate Editors
Derlene Attili de Agellis, CPQBA, Universidade de Campinas, Brazil
Sandro Rogerio de Almeida, Universidade de São Paulo, Brazil
Afonso Luís Barth, Universidade Federal do Rio Grande do Sul, Brazil
Leila Lopes Bezerra, BIDiagnostics/CIETEC/
Mariana X Byndloss, Vanderbilt University Medical Center, Tennessee, USA
Ana Lúcia da Costa Darini, Universidade de São Paulo, Brazil
Agnes M.S. Figueiredo, Universidade Federal do Rio de Janeiro, Brazil
Flávio Guimarães da Fonseca, Universidade Federal de Minas Gerais, Brazil
Rodrigo Galhardo, Universidade de São Paulo, Brazil
Eleni Gomes, Universidade do Estado de São Paulo, Brazil
Tânia Tardelli Gomes, Universidade Federal de São Paulo, São Paulo, Brazil
Luis Henrique Souza Guimarães, Universidade de São Paulo, Brazil
Beatriz Ernestina Cabilio Guth, Universidade Federal de São Paulo, Brazil
Adalberto Pessoa Junior, Universidade de São Paulo, Brazil
Waldir P. Elias Junior, Instituto Butantan, Brazil
Melissa Fontes Landell, Universidade Federal de Alagoas, Brazil
Mariza Landgraf, Universidade de São Paulo, Brazil
Nilton Lincopan, Universidade de São Paulo, Brazil
Elizabeth Andrade Marques, Universidade do Estado do Rio de Janeiro, Brazil
Elaine Cristina Pereira de Martinis, Universidade de São Paulo, Brazil
Vânia M. M. Melo, Universidade Federal do Ceará, Brazil
Iêda Carvalho Mendes, Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária, Brazil
Gisele Monteiro de Souza, Universidade de São Paulo, Brazil
Cristiano Gallina Moreira, Universidade do Estado de São Paulo, Brazil
Solange I. Mussatto, Technical University of Denmark, Denmark
Luís Augusto Nero, Universidade Federal de Viçosa, Brazil
Mauricio Lacerda Nogueira, Faculdade de Medicina de São José do Rio Preto, Brazil
Rosana Puccia, Universidade Federal de São Paulo, Brazil
Inês Conceição Roberto, Universidade de São Paulo, Brazil
Luiz Roesch, Universidade Federal do Pampa, Brazil
Luc F. M. Rouws, Embrapa Agrobiologia, Brazil
Susana Marta Isay Saad, Universidade de São Paulo, Brazil
Jorge Luiz Mello Sampaio, Universidade de São Paulo, Brazil
Rosane Freitas Schwan, Universidade Federal of Lavras, Brazil
Cyntia Canedo Silva, Universidade Federal de Viçosa, Brazil
Celia Maria de Almeida Soares, Universidade Federal de Goiás, Brazil
Miliane Moreira Soares de Souza, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro, Brazil
Fernando R. Spilki, Universidade Feevale, Brazil
Carlos Pelleschi Taborda, Universidade de São Paulo, Brazil
Giliane de Souza Trindade, Universidade Federal de Minas Gerais, Brazil